Beveiligingscamera voor uw huis

Feit is dat het aantal overvallen en eigendomsmisdaden toeneemt. Verrassend is dat de meeste overvallen plaatsvinden in de woonwijk en de voorsteden. De dieven richten zich normaal gesproken op deze gebieden in plaats van op commerciële gebieden, omdat huiseigenaren, in tegenstelling tot bedrijven, niet over de financiële armslag beschikken om bewakers in te huren.

Het veilig houden van familieleden is de hoofdverantwoordelijkheid van het hoofd van het huishouden. Een belangrijk beveiligingssysteem voor huizen dat kan helpen om de veiligheid van het huishouden te waarborgen, is een videobewakingssysteem.

Een handleiding voor het selecteren van een beveiligingscamera voor uw huis

Een bewakingscamera kan uw ogen en oren zijn als u niet in huis bent. Het installeren van een videobewakingssysteem kan u helpen bij het bewaken van het pand en het voorkomen van een misdrijf. Hier kijken we naar de toegevoegde waarde van het installeren van beveiligingscamera’s. Ook leert u over verschillende soorten beveiliging, en enkele tips voor het selecteren van de beste beveiliging voor uw huis.

Voordelen van het installeren van een beveiligingscamera
1. 1. Vang Criminelen Roodhandig
Heeft iemand een waardevol pakketje van de voordeur gestolen? Heeft iemand de ramen vernield? Heeft iemand de bandafdekkingen gestolen of de voorruit vernield toen uw auto buiten geparkeerd stond? Een beveiligingscamera kan de crimineel op heterdaad betrappen. De video zal dienen als een duidelijk bewijs van een criminele daad die u in de rechtbank kunt presenteren. Het publiek in de rechtszaal kan het filmpje bekijken en vaststellen dat de persoon inderdaad het misdrijf heeft gepleegd. Dit zal niet alleen u, maar de hele gemeenschap ten goede komen.

2. 2. Schrikken eigendomsmisdaden af
Huizen waarin bewakingscamera’s zijn geïnstalleerd zijn normaal gesproken niet het doelwit van de criminelen. De dieven selecteren over het algemeen huizen die een gemakkelijk doelwit zijn. Ze willen niet betrapt worden op het plegen van een misdrijf. En zo voorkomen ze dat ze inbreken in een huis waar hun acties worden vastgelegd.

3. 3. Kinderen en senioren in de gaten houden
Een ander groot voordeel van beveiligingscamera’s is dat ze ervoor zorgen dat de kinderen en senioren in de gaten worden gehouden terwijl u weg bent. U kunt ze in de gaten houden met behulp van beveiligingscamera’s die voorzien zijn van een videoverbinding op afstand. Dit zorgt ervoor dat ze te allen tijde veilig in huis blijven.

4. 4. Houd het huishoudelijk personeel in de gaten
U betaalt de salarissen van het huishoudpersoneel en u heeft het recht te weten of zij hun taken naar behoren vervullen. Of u nu een kindermeisje, huishoudster, tuinman, kok of ander huishoudelijk personeel hebt ingehuurd, u kunt de videobewaking gebruiken om er zeker van te zijn dat zij hun werk doen zoals afgesproken. De video kan helpen om elk geval van misbruik of diefstal door het ingehuurde huishoudpersoneel aan het licht te brengen.

5. 5. Informeer de autoriteiten
Moderne bewakingscamera’s kunnen het beveiligingspersoneel onmiddellijk waarschuwen voor elke inbraakpoging. Tegen een kleine vergoeding kan het bewakingspersoneel uw huis in de gaten houden voor criminele activiteiten, brand en medische noodgevallen.

Wat zijn de verschillende soorten beveiligingscamera’s?
Nu u weet hoe belangrijk het is om een bewakingscamera te installeren, laten we eens kijken naar de verschillende soorten bewakingscamera’s die u kunt kopen voor de bescherming van uw huis.

1. 1. Vaste beveiligingscamera
Vaste beveiligingscamera’s blijven op een vaste plaats staan. Ze zijn het meest gebruikte videobewakingsapparaat. De videocamera’s leggen scènes vast binnen de directe gezichtslijn. Ze hebben geen enkel bewegend deel en wijzen altijd in één richting. Ze worden meestal per paar geïnstalleerd in een bijzonder hoog risicogebied.

2. 2. Pan-Tilt-Zoom (PTZ) beveiligingscamera’s
PTZ-beveiligingscamera’s bieden meer veiligheid dan de vaste beveiligingscamera’s. Ze kunnen pannen (naar links en rechts bewegen), kantelen (op en neer bewegen) en de lens zoomen voor aclose-up. Een enkele PTZ-camera kan de bewaking van meerdere gebieden met een hoog risico mogelijk maken. Ze kunnen bijna overal worden geïnstalleerd omdat ze in verschillende richtingen kunnen bewegen en zoomen.

Het voordeel van PTZ-beveiligingscamera’s is dat ze meer gebied kunnen bestrijken dan vaste beveiligingscamera’s. De zoomfunctie kan echter worden beïnvloed in geval van slechte verlichtingstoestand.

3. 360-graden beveiligingscamera
De 360-gradencamera’s bieden nog meer dekking in vergelijking met PTZ-camera’s. Ze bestaan uit meerdere camera’s die in een koepelbehuizing zijn geïnstalleerd. U kunt tot een bepaalde limiet in- en uitzoomen in verschillende richtingen. De beelden van de camera kunnen dienen als een groot forensisch bewijs, aangezien de camera in alle richtingen gericht is.

Het gebruik van 360-gradencamera’s wordt aanbevolen in gebieden met een onbelemmerd gezichtsveld. Als dit niet het geval is, kunt u beter een PTZ of een vaste camera gebruiken.

4. 4. Bewegingsdetector Beveiligingscamera
De bewegingsmelder begint pas met het opnemen van een video als er beweging wordt gedetecteerd. Dit resulteert in een efficiëntere bewaking van het huis. Een bewegingssensor detecteert fysieke activiteit. Dit bespaart veel DVR-opslagruimte. Bovendien kan de camera verdachte activiteiten registreren die resulteren in extra beveiliging.