Beschouw licht in termen van watt en energierekeningen.

Beschouw licht in termen van watt en energierekeningen.

Ontdek hoe je je cannabiskweeklampen positioneert voor maximale effectiviteit. DE 3 MEEST VOORKOMENDE TYPEN MODERNE KWEEKLAMPEN Hedendaagse binnenteelt van cannabis bevat gewoonlijk minstens een van de volgende drie kunstmatige lichtbronnen: HID, CFL en LED. Vaak gebruiken kwekers een combinatie van groeilampen – Goede kwaliteit Spectrum KING LED SK602+GH. Uiteraard zijn er andere, meer verouderde lichttechnologieën, maar deze zijn vrijwel allemaal net zo oud als de VHS videobanden.

LED of Light Emitting Diode is de opkomende technologie die de heerschappij van HID voor cannabisteelt lijkt te doorbreken. De laatste generatie van LED systemen is nu in staat om vergelijkbare en in sommige gevallen zelfs betere wiet te produceren dan de gemiddelde HID opstelling

AR of fotosynthetisch actieve straling is de maatstaf die LED fanaten het voornaamst achten.

Beschouw licht in termen van watt en energierekeningen.

De vraag hierbij is: “Hoeveel stroomverbruik?” Gevolgd door: “Hoeveel warmte produceert de lamp en hoeveel licht straalt ze uit?” OUDERWETSE HID In eenvoudige stonertermen heeft HID wat nieuwe toeters en bellen gekregen, maar de kernprincipes van het telen van cannabis met dit soort kunstmatig licht blijven gelijk.

Echter zijn dual spectrum HPS lampen een populair alternatief en waarschijnlijk zelfs beter voor autoflowering soorten. 400W en 600W lampen zijn het meest geschikt voor binnenteelt van cannabis. De lichten dienen op gelijk niveau te hangen. De optimale lichthoogte of OLH ligt tussen de 30-50cm van het bladerdak van de planten. Spectrum KING LED SK602+GH volledige spectrum plant led kweeklampen. Vraag info aan de J-Line Lantaarn kaars specialist.

Het best kun je bevestigingsmechanismen gebruiken die gemakkelijk verstelbaar zijn en geherpositioneerd kunnen worden, aangezien de planten groeien en groter worden. Zaailingen en stekjes vinden 600W MH mogelijk te intens. Hierbij is een 60cm+ afstand boven het bladerdak wellicht geschikter. Rommel niet met lamprailsystemen, tenzij je bouwkundige kennis bez Stationaire lichten die niet wiebelen, met horizontale peren op gelijke hoogte in een schone, open reflector zijn standaard voor professionele teelt.

Glazen filters en lampen en lucht-koelende lichten zijn prijzig. Koelbuizen zijn daarom eigenlijk alleen geschikt voor kastkweek. Ze bezitten namelijk ongeveer de slechtste reflectie eigenschappen van alle reflectoren op de markt. Het toevoegen van meer lichten en ventilatoren, betekent een hogere energierekening. LICHT EN KWEEKRUIMTE Algemeen gesproken, is 400-600W per m² ruim voldoende licht voor thuiskweek.

Energiezuinige Lampen Op Een Rij – de Peperpot

Zoveel mogelijk lampen in een kweekruimte proppen, is geen snelle route naar royale oogsten. Meer HID lampen betekent meer licht, maar ook veel meer warmte. En deze jongens worden heet. 250W lampen zijn alleen voor micro-kwekers. Het enige voordeel wat de 250W lamp biedt, is dat de toppen van de plant tot wel 20cm in de buurt van de lamp kunnen komen.

Je kunt 16 wietplanten in 11l vierkante bakken kwijt in een kweekruimte van 1m² met een SOG. LED Verlichting. Anderzijds kan een kweker dezelfde ruimte vullen met één grote plant met behulp van de Scr, OG methode. Hoe dan ook; de oogst is vergelijkbaar. Nogmaals, het draait allemaal om hoe je het licht en de kweekruimte gebruikt (led kweeklampen uv beoordelingen – Online winkelen).

Een 250W CFL kan vergelijkbare resultaten opleveren als een 400W MH licht. Dat wordt gedaan door een CFL tot 10cm boven het bladerdak van de planten te hangen. Verlichting & Elektra – De Peperpot. CFL is koel en kan heel dicht bij de planten komen zonder het gebladerte te verbranden. Daarnaast verhogen CFL lampen de temperatuur van de kweekruimte slechts marginaal.

Kweken Voor Beginners – de Peperpot

CFL lichten zijn soms de enige optie voor micro-telers. Helaas levert CFL zowel geen indrukwekkende lumen als PAR resultaten op. Erger nog is dat CFL lampen niet zo effectief zijn voor bloeiende wiet. Cannabisplanten vereisen veel intensere belichting tijdens de bloei dan CFL kan bieden. Verwacht lichte oogsten en slappe toppen met CFL lichten in de bloeifase.

Op dit moment is de situatie te vergelijken met het moment waarop flatscreen televisies voor het eerst verkrijgbaar waren rond de eeuwwisseling. De voordelen en verbeteringen waren voor iedereen duidelijk zichtbaar. De beperkende factor was echter de zeer hoge prijs die de leidende fabrikanten eraan hingen. Hoogwaardige LED kits van 350-400W kunnen een 600W MH verslaan en HPS opstellingen met een volledig spectrum zijn niet goedkoop.

De allerbeste systemen zijn koel en ongelofelijk economisch op de lange termijn. De hang-afstanden verschillen sterk, dus wees je als koper hiervan bewust en zorg ervoor dat je de instructies van de producent leest. Fluence Spydr 2x volledige spectrum plant led kweeklampen indoor. Hieronder duiken we in de wetenschap achter het lichtrendement. Daarmee kun je het ideale vermogen en de optimale positie van je kweeklampen voor cannabis bepalen.

Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen – depeperpot.nl

LICHTSPECTRUM, PAR EN LUMEN Licht bestaat uit fotonen. Dit zijn kleine deeltjes die zich met de snelheid van het licht verplaatsen. Fotonen in lichtstralen vibreren met verschillende frequenties en op diverse golflengten. Mensen kunnen fotonische straling binnen golflengten van 380–680nm waarnemen. Bij planten varieert de gevoeligheid voor licht echter van 200 tot 800nm.

De golflengten die biochemische processen in planten het meest activeren, noemen we PAR (fotosynthetisch actieve straling). Deze hebben een spectraal bereik van 400-700nm. Je kunt licht meten in fotometrische hoeveelheden op basis van de gevoeligheid van het menselijk oog voor kleur. Een andere optie is met radiometrische aantallen, gerelateerd aan de energie die lichtstralen transporteren.

Fotometrische metingen geven echter geen indicatie van hoeveel lichtenergie een lamp aan een plant levert voor fotosynthese. Dit omdat de PAR-waarde daarbij niet wordt inbegrepen. Ondanks dat kunnen lumen en lux wel een eerste indicatie geven van het rendement van een specifieke lamp – Verlichting & Elektra – De Peperpot. Daarnaast kunnen we verschillende producten vergelijken door hun fotometrische efficiëntie te meten met de lumen/watt-verhouding.

lumen King Led Grow Light 630w – Beste Kweeklampen

Lux en lumen werken prima voor het meten van MH, HPS, CFL en T5-lampen. Ze geven echter geen nauwkeurige meting van de efficiëntie van een ledlamp voor cannabisteelt. PAR EN PPFD BIJ DE BEREKENING VAN HET WATTAGE Over het algemeen ligt de minimale hoeveelheid breed-spectrum licht die een cannabisplant nodig heeft rond de 9000lm per vierkante meter.

Cannabis is een veeleisende plant. Straling boven de grenswaarden van een variëteit, levensstadium of omgevingsfactoren verhoogt echter niet noodzakelijkerwijs de opbrengst. Omgekeerd kan teveel fotonische druk schade aan de bladeren en toppen veroorzaken. Met andere woorden: de topproductie neemt toe wanneer de cannabisplant 20-30 mol aan PAR-licht ontvangt per dag, bij 30-40 mol vervlakt dit en boven de 40 mol neemt het af.

DE ‘WATT PER VIERKANTE METER’-REGEL: HOEVEEL PLANTEN KUN JE KWEKEN? Ledsystemen produceren een hogere PAR dan MH, HPS en andere soorten lampen. Ondanks dat vereisen je planten ongeveer dezelfde hoeveelheid watt per vierkante meter om een oogst te genereren vergelijkbaar met die van traditionele HID-lampen. Houd er tevens rekening mee dat ledsystemen vaak als krachtiger worden aangeprezen dan het feitelijke elektrische vermogen.

Je Eigen Indoor Groentetuin – Tuinieren Nederland

Hier is een algemeen overzicht van het benodigde vermogen om vitale cannabisplanten te kweken met verschillende verlichtingssystemen. In de vroege vegetatieve fase vereisen ze ongeveer de helft hiervan. Als maatstaf: kunnen ongeveer de volgende oppervlakte beslaan: kunnen ongeveer de volgende oppervlakte beslaan: Wil je een idee krijgen van de hoeveelheid lichtintensiteit waaraan je je planten blootstelt? Dan kun je een luxmeter aanschaffen om de lichtintensiteit op verschillende punten in het bladerdak te meten.

Om de hoeveelheid lux op het bladerdak te berekenen, deel je het aantal lumen van de verlichting gewoonweg door het aantal vierkante meter belicht oppervlak. Wanneer je een lamp die 100. 000lm produceert op een afstand van 1m van de toppen van de planten plaatst, dan belicht deze een oppervlak van 1m², met een intensiteit van 100.