Waarom je vlonders in de tuin wilt

Waarom je vlonders in de tuin wilt

Een mooie tuin is het verlengde van je woning. Hier kun je genieten van het buitenleven, ontspannen en tot rust komen. Een belangrijk element van de tuin is de vloer. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen kiezen voor vlonders in hun tuin. In deze blog lees je waarom dit een goede keuze is als je van een mooie en onderhoudsarme tuin wilt genieten.

Het geeft een natuurlijke uitstraling

Vlonders zien er niet alleen mooi uit maar geven ook een natuurlijke uitstraling aan de tuin. De houten planken geven de tuin karakter en breken het groen perfect. De houtsoorten die vaak gebruikt worden zijn hardhout, grenen en vuren. Alle drie de houtsoorten hebben een mooie, warme uitstraling en passen goed bij een landelijke tuin.

Vlonders zijn makkelijk in onderhoud

Een groot voordeel van vlonders is dat ze makkelijk in onderhoud zijn. Het hout dient wel te worden behandeld tegen algen en mosgroei. Dit geldt voornamelijk voor hardhouten vlonders. Vuren en grenen vlonders vragen om meer onderhoud dan hardhouten vlonders. Vuren en grenen vlonders vergrijzen sneller en moeten regelmatig worden behandeld met olie.

Het creëert een ruimtelijk effect

Doordat vlonders op een verhoogd niveau worden geplaatst, creëer je een ruimtelijk effect in de tuin. Dit kan perfect zijn als je een kleine tuin hebt. Door te spelen met niveauverschillen krijg je een speels effect. Het is ook mogelijk om vlonders in verschillende kleuren te laten plaatsen om zo meer diepte te creëren in de tuin.

Vlonders zijn duurzaam

Vlonders gaan lang mee en zijn dus duurzaam. Door de plantenbakken op de vlonders te plaatsen heb je al helemaal een duurzame tuin. Hierdoor zorg je voor meer leven in de tuin en het heeft tegelijkertijd ook een mooie uitstraling. Door te kiezen voor een duurzame tuin lever je ook nog eens een bijdrage aan een beter milieu.

Vlonders zijn geschikt voor alle weersomstandigheden

Als je van het buitenleven wilt genieten dan wil je niet dat het weer je parten speelt. Vlonders zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Regen, sneeuw of zonneschijn, vlonders blijven mooi en kunnen tegen een stootje. Zorg er wel voor dat je een goede kwaliteit hout gebruikt zoals hardhout.

Kies jij ook voor vlonderplanken?

Een mooie en onderhoudsarme tuin, wie wilt dat nou niet? Vlonders geven niet alleen een mooie uitstraling aan de tuin maar zijn ook makkelijk in onderhoud en duurzaam. Bovendien zijn vlonders geschikt voor alle weersomstandigheden en zorgen ze voor een natuurlijke uitstraling in de tuin. Als jij een grote tuin hebt en nog niet hebt besloten wat voor vloer je wilt, dan is een vlonder zeker het overwegen waard. Neem eens een kijkje in het assortiment van dejonghandelsonderneming.nl.